căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Un colt de rai …autentic Romanesc

Ciocanesti. Judetul Suceava, Bucovina. Comuna-Muzeu. Un coltisor de tara unde romanii gospodari sunt mandri cu obarsia lor si asta se vede in casele lor, in traditii, in modul in care si-au pastrat autenticitatea astfel incat astazi te minunezi si te incanta ceea ce vezi. Pentru ei este ceva natural, este modul lor de viata, este comunitatea lor.
Am trecut prin Ciocanesti acum doi ani, pe cand faceam turul tarii. A fost ca si cum intrasem intr-o carte de folclor. Casele decorate cu motive traditionale, troitele frumos impodobite, o vacuta pascand in tihna, sloboda pe pasunea grasa dar si oamenii implicati in activitati crezute uitate: pe rau o mana de sateni construiau o pluta de lemn. Simplu, asa cum era odinioara.
Mi-am amintit de aceasta “incursiune in autenticul romanesc” , sambata seara cand La TVR, Cristian Tabara in emisiunea sa “Exclusiv in Romania” povestea chiar despre Ciocanesti. Si mare mi-a fost bucuria. A fost ca si cum as fi regasit ceva drag si am dat fuga la albumul meu cu poze sa ma mai bucur inca o data de ele. Si desigur, sa le impartasesc cu voi :

pluta

casa ciocanesti

casa curte ciocanesti

casa nori ciocanesti

casa troita ciocanesti

curte vacuta

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.