E decembrie- e clar, nu mai este cale de întoarcere. Iarna își intră în drepturi. Iar noi, încet-încet, de voie sau forțați de vremea de afară, ne retragem în case încercând să creăm aici o atmosferă cât mai caldă, intimă și relaxantă pentru toți membrii familiei. Începem să ne gândim la sărbătorile ce vin (vine Crăciunul!! 🙂 ), la cadouri și bineînțeles la decorarea casei pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.
Voi deja mă cunoașteți. Nu sunt o fată complicată :). Dintotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple. Și când vine vorba de Craciun îmi doresc să dau la o parte poleiala forțată și agresivă pe care ne-o impune economia de consum și să mă îndrept către origini- către artizanal și natural.
E multă migală în lucrurile făcute de mână. Dar migala și răbdarea investite se întorc însutit în liniște și bucurie sufletească. Efectul este cu atât mai mare dacă împărțiți această activitate cu cei dragi, mari și mici :).
Să nu mă lungesc. Vă spuneam acum ceva timp- cu ocazia vizitei la The Pines, am profitat de frumosul lor decor pentru a vă pregăti un tutorial. Ei bine, a venit timpul să vă arăt despre ce este vorba. Vom face împreună niște ornamente de Crăciun. Nimic prea complicat așa că stați aproape :).
Vom avea nevoie de:
- Pastă modelatoare cu uscare la aer (eu am ales marca Darwi- am înțeles că nu crapă precum altele – l-am cumpărat de la un magazin de hobby & crafts de pe Lipscani). Am cotrobăit pe net și am găsit și online aici.
- Un sucitor – sau făcăleț 🙂
- Forme de prăjituri
- Un milieu sau o dantelă și o rămurică de brad
- un pai mai gros- foarte bine merg paiele de băut
Rupeți o bucată de pastă pe care apoi o modelați ușor. Umeziți mâinile dacă este nevoie. Faceți o bilă pe care apoi cu ajutorul făcălețului să o întindeți ca pe un aluat subțir
După ce ați întins pasta modelatoare la o grosime de până într-un centimentru, folosiți-vă fie de mileu sau de crenguța de brăduț pentru a inscripționa modele în pastă. Treceți cu făcălețul peste mileu/crenguță pentru a imprima în adâncimea pastei.
Pentru a forma găurile necesare agățării acestor ornamente, puteți folosi un pai mai gros. Foarte bune sunt paiele de băut.
Vă puteți juca cu diverse forme și texturi. După cum vă spuneam eu am ales pentru textură un milieu și o crenguță de brad dar opțiunile sunt nelimitate. De asemenea puteți face ornamente chiar și din coji de portocală. Imaginație să fie 🙂
Cam acesta a fost tutorialul pentru ornamente de Crăciun. Nu-i așa că nu e complicat? Partea frumoasă este că puteți implica toată familia în această activitate. Așa veți simți cu și mai multă emoție venirea Crăciunului.
Zile frumoase și inspirate să aveți!
Ce cadru mimunat, si tu cat de frumoasa esti, ca dintr-o revista cu printese rusesti:). Cu lut m-am jucat si eu, i-a adus mama Ilincai si au facut ele tablouri:)
Multumesc pentru compliment :). O poveste am vrut și eu să creez, nu știu cât am reușit. Uneori avem nevoie de povești în viața noastră :).
O pupăcesc pe Ilinca :*!
Ce frumoasa esti!
Mulțumesc Andreea :). E una din puținele poze- dacă nu singura- cu mine, pe blog.
Îți mulțumesc pentru vizită 🙂