căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Sfaturi pentru “cusatorese” incepatoare

M-am gandit azi sa scriu putin despre pregatirea materialelor inainte de a incepe orice proiect de cusut.

Stiu! Abia ai ajuns cu ele acasa. Te gadila degetele, pupilele se dilata la vederea imprimeurilor mult dorite dar…trebuie sa astepti.

Nu sunt “cusatoreasa” experta dar invat din greseli. Si prima greseala pe care am facut-o a fost aceea ca m-am apucat de treaba inainte sa fiu sigura ca materialele sunt in forma lor perfecta pentru a fi cusute.

Pasul 1. Pre-spala materialul. Eu il las in apa calduta cateva ore apoi il bag la masina de spalat pentru uscare. Multe materiale noi intra putin la apa si trebuie sa stii exact pe ce te poti baza. Plus ca este o mai mare placere sa lucrezi cu un material curat.
Pasul 2. Calcalti materialul. Este important sa aveti pe masa de lucru un material fara cute pentru a putea aprecia cat mai precis ce si cum trebuie sa taiati.
Pasul 3. Asigura-te, inainte de a incepe sa tai, ca materialul este in pozitia dorita. Orice material, cele naturale mai ales, se comporta diferit pe lungime si latime. Urzeala si batatura, cu alte cuvinte. Veti vedea ca materialul este mai elastic pe lat decat pe lung. Este un lucru de care este bine sa tineti cont, pentru ca aceasta proprietate a materialul va poate ajuta sau se poate intoarce impotriva voastra daca nu sunteti atente.

Cam atat pentru astazi. Sper sa fie cu folos! Asa ca…spor la treaba!

Fabric-collageLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.