căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Seri de toamna si memoriile unei Regine

Dragele mele, scrisul pe blog a devenit pentru mine ca o confesiune. O particica din mine e aici cu voi si imi e drag sa impartasesc pe aceasta bucatica de hartie virtuala pasiunile mele, convingerile, parerile.
Acum e toamna, e vremea cand ne intoarcem catre casa, catre camin, e timpul meu favorit. Si lecturile din aceasta perioada sunt altfel, mai nostalgice.
Ce ar putea fi mai placut de citit langa o cana de ceai, cand afara cerul e tulbure si vantul bate zburdalnic, decat o carte despre regalitate, despre printi si printese, regi si regine ce au fost printre noi si si-au pus amprenta asupra istoriei noastre. Toamna e un moment potrivit pentru a rascoli trecutul, nu credeti?
“Capitole tarzii din viata mea- Memorii redescoperite” a Reginei Maria este o carte pe care v-o recomand cu caldura, are acea candoare si intelepciune dupa care tanjim de multe ori, o carte care te intoarce in alte timpuri, in vremuri “altfel”.
Si nu pot sa va invit sa o cititi fara sa va “citesc” cateva franturi:

“Viata este un imens mozaic facut din bucatele marunte: la inceput suntem prea putin interesati de model, ci doar de placerea alcatuirii lui si ne impacientam la fiecare obstacol (…) Apoi vine si un moment cant toate piesele isi gasesc locul potrivit in mozaic si deodata este complet, in fata ochilor nostri, ca o pictura- ne uitam mirati –  si intelegem.”

open book contrejour

Va doresc seri inspirate si linistite!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.