căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Se poate o viata simpla la oras?

E o intrebare pe care mi-am adresat-o de mai multe ori de-a lungul anilor mei locuiti la oras. Am mai dezbatut subiectul, pot spune ca este o tema care ma framanta si care cumva se afla la temelia acestui blog. Pentru ca Ingrid Home este in esenta incercarea mea de a gasi simplitatea in viata agitata din jurul meu.

Se poate viata simpla la oras?

Cand ne gandim la viata simpla ne vin in minte imagini idilice cu drumuri prafuite de tara, gaini ciugulind fericite prin curte, copaci, albine, legume din gradina etc.

Nu te-ai gandi la o viata simpla printre betoane, blocuri, trafic, aglomeratie. Si totusi noi, cei ce dintru-un motiv sau altul locuim intr-un oras, nu putem visa la o astfel de viata ? Eu cred ca si la oras ea poate exista, acea viata simpla pe care ne-o dorim. Pentru ca ce inseamna ea in fond? O viata dezbracata de bagaje inutile, de stereotipuri, o viata in acord cu mediul in care traiesti, in care te bucuri de tot ce te inconjoara, impacata cu tine insuti.  Nu e o viata in saracie, ci o viata mult mai bogata in valori adevarate. E o viata in care te debarasezi de lucrurile nu doar materiale care iti incarca viata inutil si acorzi prioritate lucrurilor care conteaza cu adevarat : relatia ta cu tine, cu  familia, relatiile cu oamenii, comunitatea, mediul si legatura cu Dumnezeu. Totul incet, cu rost si bucurie. O viata simpla dar frumoasa.

Acestea sunt pentru mine principalele idei ce compun o viata simpla, fie ea si la oras. As vrea sa le dezvolt pe indelete pe fiecare in parte, in postarile ce vor urma. Nu de alta dar vreau ca fiecare idee sa aiba parte de atentia cuvenita, pentru ca e un subiect ce cred ca framanta pe multa lume, nu doar pe mine. Asa ca, in postarile viitoare voi incerca sa alcatuiesc un mic ghid catre o viata mai simpla  (asa cum il vad eu desigur- nu inseamna ca este reteta potrivita pentru toata lumea).

Pana atunci, ce inseamna pentru voi o viata simpla la oras?

viata simpla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest

 

 

 

 

 

 3 thoughts on “Se poate o viata simpla la oras?”

  • Viata simpla la oras? Nu stiu ce inseamna, jur! Partea buna e ca am legume si oua de la mama, bio, iarna am verdeturi tot de la mama, paine mancam mai rar, carne foarte putina. Dar nu cred ca asta-i simplitate!

  • Draga Sofia, tu ai dreptate privind din perspectiva unei vieti simple asa cum o vedem noi posibila doar la tara. Dar eu cred ca ea se poate si la oras doar ca nu e asa cum ne-o inchipuim noi. Ramai pe frecventa, urmeaza alte articole pe subiect 🙂

  • Ingrid, cel mai mult imi doresc sa ma detasez de lucrurile materiale pe care le-am tot adunat si nu le folosesc nicidata. Deja nu mai am loc in casa, dar putere de alege la ce renunt nu am!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.