căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Pregatiri pentru Craciun 1

Alina  mi-a reamintit de un proiect care, la momentul la care l-am gandit, mi s-a parut interesant si necesar.
El suna cam asa (am scris despre el aici):
realizarea unei mic obiect de artizanat (am ceva in gand, voi reveni cu poze) precum si o povestioara despre traditiile din zona mea.”
Spun ca este important pentru ca sunt de parere ca traditiile sunt foarte importante pentru noi, pentru ceea ce suntem noi si cred ca  avem o datorie sfanta sa nu le uitam, ba mai mult, sa le ducem mai departe pentru copiii nostri iar ei la randul lor, intelegandu-le sa le transmita la randul lor mai departe.Unii le vad acum doar cu rol estetic sau de divertisment. Dar stramosii nostri au pus in traditii credinta lor in Dumnezeu, nimic nu este fara un rost. Si asta as vrea sa redescoperim noi.

Asadar ca parte a acestui proiect, lansez o provocare care sper sa inspire.

Partea 1. Voi realiza un mic obiect de artizanat.
– Cum suntem deja in Postul Bucuriei si sarbatorile se apropie, ma gandeam sa le simtim romaneste si , cand toata lumea alearga prin magazile dupa decoratiuni made in China, ce-ar fi sa includem in decoratiunile de anul acesta ceva autentic romanesc?
Eu am pregatit:

Craciun

Si am gasit acest site cu motive romanesti din diferite zone pentru inspiratie.

SEMNE CUSUTE

Ce ziceti? Facem un Craciun romanesc? 

masina de cusut

Update: daca doriti sa participati si sa va inscrieti  la aceasta provocare va rog sa lasati un link cu postarea voastra sau un comentariu iar eu voi adauga cu drag linkul vostru in listuta special pregatita  (dreapta, sus – sub bradutul romanesc). Va doresc mult spor si inspiratie!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.