căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Pregatiri de Paste

Sunt foarte emotionata. Anul acesta, este primul an pentru noi in care petrecem Sfintele Sarbatori de Paste in casuta noastra.

Daca pana acum eram cu caravana prin tara pe la parinti si bunici, anul acesta ii avem ca “musafiri” pe ai mei parinti. Pentru tata este si prima vizita la noi.

Asa ca intelegeti bucuria si emotia mea, mai ales ca vreau sa pregatesc casa si masa cum se cuvine, asa cum nu am avut ocazia sa fac pana acum.

Ce am in plan?

In primul rand masa de Paste vreau sa fie festiva si frumos aranjata. To do: sa cumpar material pentru o fata de masa galbena.

Voi gati in premiera sarmale :). Va dati seama ce mare gospodina sunt daca nu am facut niciodata sarmale! La noi la Moldova, nu e masa de sarbatoare fara sarmale. Pana acum am scapat pentru ca se ocupau soacra sau mama cu bucatele. Dar anul acesta trebuie sa pun la treaba oala de sarmale primita in dar de la sora mea de Craciun.

Vom avea cei mai buni cozonaci! Nu, nu, nu ma incumet la facut cozonaci si de altfel nu am nici timp. Voi fi la serviciu inclusiv vineri. Asa ca am comandat cozonaci la…dragii nostri Bucuresteni Mutati la Sat. Tot de la ei vor veni si ouale pentru  oua rosii ( tot premiera pentru mine).

Nu vreau sa fiu stresata de sarbatori cu preparatele. Vreau sa le fac pe toate cu bucurie si drag, asa ca daca nu vor iesi ca la carte, important este ca eu mi-am dat silinta.

Dar cel mai important cred eu este ca saptamana aceasta sa traim si sa ne pregatim sufleteste. Sper sa reusesc sa ajung in fiecare seara la Denii. Saptamana aceasta,  este de mare incarcatura emotionala si nu vreau sa pierd asta din vedere. Vreau sa fiu cu mintea si sufletul catre insemnatatea acestor evenimente din Saptamana Patimilor.

Asa ca va doresc o saptamana cu spor, atat in casa dar mai ales spor sufletesc!

 

 2 thoughts on “Pregatiri de Paste”

  • Spor la pregatiri Ingrid! Daca eu am facut prima oara sarmale pe la 40 de ani ce fel de gospodina sunt?:)))) Sunt convinsa ca totul va iesi bine, masa va fi frumos aranjata, mancarea va fi gustoasa si musafirii tai se vor simti extraordinar. Te imbratisez!

  • Multumesc Dana pentru incurajari 🙂
    Un Paste Fericit tie si familiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.