căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

1.2. O viata simpla la oras . Tu cu tine

In penultima mea postare spuneam ca as vrea sa incerc sa dezvolt ideea mea de viata simpla la oras, daca si cum este posibila. Perspectiva este personala, asa o vad eu. Nu este cea ideala, nu tinde spre perfectiune, nu trebuie sa se aplice la toata lumea. Ideea mea poate sa nu fie nici corecta, accepta sfaturi, critici si imbunatatiri. Poate va suferi si modificari in timp.

Dupa parerea mea, reperele de care trebuie sa tinem cont, in momentul in care tindem spre o viata simpla, sunt:

1.relatia ta cu tine

2. relatia cu  familia

3.relatiile cu oamenii, comunitatea

4. raportarea la mediul inconjurator

5. si cea ma importanta, legatura cu Dumnezeu.

Sa o luam de la un capat, nu? 🙂

Relatia ta cu tine

De multe ori orasul tinde sa iti consume in intregime energia si ajungi acasa obosit, stresat, fara chef. La cele 8-9-10 ore de munca se adauga inca 1h-1½ h dus si inca pe atat intors, drumul spre serviciu si apoi spre casa. O mare parte din viata ne-o petrecem muncind . Ia cealalta mare felie din viata ne-o petrecem dormind (eu personal sunt o mare somnoroasa si imi e ciuda de asta 🙂  ). Asteptam week-endul eliberator si uitam ca sunt 7 zile in saptamana si ca trebuie sa ne bucuram de fiecare in parte. Astfel acumulam frustrare, iar in cele 2 zile libere cheltuim mult ca sa acoperim o parte din frustrari iar apoi o luam de la capat, hopa- sus, iar pe roata de hamster.

Ideal ar fi, la oras fiind, sa iti castigi existenta dintr-o activitate care te pasioneaza. Cu totii avem mici pasiuni (hobby-uri) pe care fie le-am dat uitarii odata ce am intrat in viata serioasa de adult, fie nu am mai avut timp de ele sau parintii le-au considerat copilarii si ne-au indreptat spre activitati mai “de viitor”.

Sfatul meu: pune pe hartie acele lucruri care iti fac placere – sa citesti, sa scrii, sa mergi cu bicicleta, sa cosi (am ridicat mana 🙂 ), sa desenezi, sa gatesti. Incepe incet, sa nu strici placerea procesului. Incearca sa aloci o ora-doua dupa serviciu hobby-ului. Da, vei ajunge acasa si nu vei mai avea timp de telenovela preferata. Asta e si ideea. Pentru ca in loc sa urmaresti pasiv vieti inchipuite la televizor, iti vei trai propria viata. Iar satisfactia va fi mult mai mare.

Nu te stresa, nu forta. Nu trebuie! Doar incearca sa fii consecvent.

Urmatorul pas este sa cauti cercuri de oameni care au aceleasi pasiuni ca si tine. Acum, cu atatea retele de socializare, nici nu ar trebui sa fie greu. Sunt sute de grupuri online de oameni pasionati care impartasesc cu drag experienta lor.

Apoi, cand incepi sa fii sigur pe abilitatile tale, poti incepe sa cauti mici surse de venit din pasiunile tale. Ex.: daca iti place sa scrii, poti cauta o colaborare cu o revista online. Sau poti deschide un blog care in timp sa adune trafic, publicitate etc. La inceput nu ai sa faci bani “sa traiesti din asta” dar daca esti consecvent si perseverent eu cred ca pasiunea se poate transforma in job.

In incheierea acestei postari, va las un link cu o alta postare mai veche care cred ca e in acelasi ton. Nu ofera solutii dar ridica intrebari. Click: despre lux.

Va urma…

muncasipasiuneLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.