căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

O pagină albă

O pagină albă, nescrisă încă. Așa îmi imaginez eu fiecare început de an. Noi posibilități, o nouă șansă de a fi cea mai bună versiune a noastră.

Ne facem atâtea planuri la început de an. Unele mai realiste, altele mai puțin. Dar tocmai în asta constă farmecul unui început de an. Ne readuce față în față cu propriile visuri, năzuințe de care poate uităm în tumultul vieții cotidiene.

Ai un vis? Îți dorești să realizezi ceva ce poate ți se pare imposibil? Pune pe hârtie.

A dream written down with a DATE becomes a goal.

A goal broken down into STEPS becomes a plan.

A plan backed by ACTION makes your dreams come true

Pare unul din acele citate motivaționale de care este plin internetul, menite să ne intoxice și să ne frustreze.  Dar personal am constatat că există un sâmbure de adevăr în acest citat. Să scrii pe hârtie visul tău, să îi dai formă și să concepi un plan scris pe luni-săptămâni sau chiar zile, e un pas uriaș. Faptul de a avea ca martora hârtia te va impulsiona să treci peste comoditate (inamicul de moarte al fiecărui vis) și să acționezi.

Ideea nu este nouă. Internetul este plin de astfel de idei despre cum poți concepe un plan iar ”Bullet Journal” mi se pare una din cele mai interesante. Personal, am cochetat cu acest tip de plan-jurnal și pot mărturisi că m-a impulsionat să fac mai multe decât aș fi făcut fără un plan scris. Așa că funcționează. Anul acesta aș încerca să continui experimentul și să îl aprofundez. Pentru o persoană cu tendințe creative dar nu tocmai organizatorice, împărțirea în etape a unor planuri ajută enorm.

Așadar anul acesta vă încurajez, ca în fiecare an, să nu renunțați la visuri. Să visați, să visați, să visați! Dar să nu vă opriți aici. Găsiți acea pagină albă și liniuță cu liniuță transformați visul în realitate.4 thoughts on “O pagină albă”

  • Asa ar trebui sa facem, dar asa ne prindem in rutina si micimile si mocirla zilelor ca nu mai reusim sa vedem mai departe:). Si pe mine ma ajuta bj, desi suuuper adaptat 🙂

  • Da, cred ca exista pentru fiecare propria varianta de organizare a unui astfel de jurnal. Reteta perfecta nu exista. Merita explorata ideea 🙂

  • Nu stiu cum de te-am pierdut in timp…tin minte ca iti citeam blogul…bine te-am gasit si un an nou cu bucurii…La fel am procedat si eu pt acest an…nu am scris nicio nevoie sau dorinta…completez din mers, saptamana de saptamana…pupici

  • Bine ai revenit, Ramona! Cu griji, cu treburi, cu gânduri, ne pierdem uneori chiar pe noi înșine. Să ai un an minunat draga mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.