căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

DIY – Spray pentru textile

Este ceva timp de cand vreau sa va povestesc despre un super-produs pe care il puteti face si voi singure acasa. Mie cel putin imi place foarte mult :).

De ceva timp- de vreo 2 ani- nu mai suport balsamul de rufe. Nici mirosul (care mi se pare prea puternic, oricat as diminua cantitatea de balsam) nici textura hainelor dupa folosirea balsamului. Am auzit, e drept, ca balsamul de rufe poate provoca alergii anumitor persoane dar nu am crezut ca voi deveni una din persoanele ce nu il va mai suporta.

Stiu ca sunt multe persoane ce se impaca de minune cu balsamul de rufe, ca si mine acum ceva timp si nu au nicio problema. Dar pentru celelalte, ca si mine acum, exista solutii pentru ca hainele dar mai ales lenjeriile de pat (slabiciunea mea!) sa aiba un aer proaspat.

Va prezint asadar metoda mea de a avea rufe parfumate in mod natural : spray-ul pentru textile din esente naturale.

Cum se face? Simplu! Avem nevoie de:

1. Ulei esential de lavanda (eu am ales lavanda – dar poti alege orice alt ulei) – 10 picaturi

2. un lichid care sa dilueze uleiul- eu am ales vodka 😀 – 2 lingurite

3. apa (6-8 lingurite)

4. un recipient cu pulverizator – preferabil ar fi de sticla, culoare cat mai inchisa. Eu nu am gasit asa ca am folosit un recipient de plastic.

5. un borcan

In borcan pune linguritele de alcool si picatorile de lavanda. Inchide bine capacul borcanului si agita bine-bine (15-20 secunde) pana uleiul se va dizolva in alcool.

Adauga apoi apa, pune din nou capacul si amesteca bine. Completam cu putina apa si… gata! Pune solutia in recipientul cu pulverizator si mult spor la parfumat!

Cearsafurile si pernele sunt acum discret parfumate iar somnul mult mai odihnitor invaluit in note de lavanda!

spray2 spray

 

 

 4 thoughts on “DIY – Spray pentru textile”

  • Bună ideea cu înlocuitul balsamului de rufe. Ce nu am înțeles eu… se folosește pe rufele spălate și uscate sau în mașină asa ca și balsamul? Prima varianta pare mai probabila, nu?, ca nu ar mai fi nevoie de pulverizator dacă s-ar turna în mașină.

  • Draga Ina, se foloseste pe rufele spalate si uscate. Cel mai bine functioneaza atunci cand calci. Eu am oprit functia abur a fierului de calcat, pulverizez pe tesatura si trec cu fierul fierbinte peste.
    Nu m-am gandit sa il folosesc in masina de spalat dar probabil este si asta o varianta. Mult spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.