căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Din nou despre combinarea culorilor

Revin cu o postare despre combinare culorilor. Nu stiu daca vi se pare util subiectul dar pe mine ma intereseaza 🙂 si ma gandesc ca or mai fi si altii. In postarea anterioara am uitat sa spun ce era mai important. Cel mai simplu mod de a avea succes in combinarea culorilor este sa cunosti principiile de baza.

Culorile primare sunt rosu, galben si albastru. Sunt culori ce nu reies din combinarea unor alte culori. Avem asadar un triunghi format din cele 3 culori.

combinarea culorilor

Din combinarea culorilor alaturate rezulta culori secundare, adica:
albastru + galben = verde
albastru + rosu = violet
rosu + galben = portocaliu

Combinand culorile primare cu cele secundare, vor rezulta culorile tertiare. Ex: verde + albastru = verde-albastrui (turquaz).

Marea distractie este combinarea culorilor in viata de zi cu zi. Trei culori alaturare sunt o combinatie sigura dar zic eu plictisitoare.
Mie personal cel mai mult imi place alaturarea culorilor complementare . Culorile complementare sunt cele ce se regasesc in punctele opuse de pe roata culorilor. Ele se scot una pe cealalta in evidenta si desi sunt opuse se armonizeaza foarte bine. Exemplu: albastru-portocaliu, verde-rosu, galben-violet. Desigur si toate celelalte nuante tertiare se pot folosi prin opunere, efectul fiind unul reusit.

Cu aceste informatii poti face minuni si mai ales poti evita mari greseli…Va las mai jos cateva decoruri folosind efectul culorilor complementare:

Albastru-portocaliu:

albastru-orange2

Galben Violet:

galben violet

 

 

 

 

Verde -Rosu:

rosu verdeLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.