căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

De ce iubesc toamna

Toamna nu a fost dintotdeauna anotimpul meu preferat. Imi placeau toate in egala masura, fiecare cu schimbarile sale, cu activitatile respective. Lucrurile erau mai clare cand eram copil: vara = vacanta, toamna = inceputul scolii, iarna= sarbatori, primavara = 8 martie, flori si ghiocei.
Schimbarea majora a venit odata ce am inceput sa lucrez iar vara s-a transformat in munca stresanta, fara posibilitate de concedii sau week-enduri prelungite, zile nesfarsite, obositoare. Asta e si motivul pentru care vara cred ca nici nu prea m-am mai regasit pe blog, eu pe mine, in inspiratie.
De cativa ani toamna vine ca o binecuvantare .. Desi ziua se scurteaza, diminetile sunt mai reci, la fel si noptile, natura se schimba iar unii ar spune ca toamna e chiar trista, pentru mine toamna inseamna o gura de aer proaspat.
Cele mai frumoase concedii au fost in octombrie, in Maramures sau Bucovina, cand ne trezeam zgribuliti si beam cafeaua pe vreo terasa la pensiuni, cu mainile reci pe cana fierbinte, cu un plover imbracat aiurea, simtind racoarea diminetii pe pleoapele grele. Toamna si soarele e altfel, si cerul. Voronetul toamna, albastrul picturilor, pe albastrul limpede al cerului, dealurile domoale din Bucovina, imbracate in nuante de rosu si galben si libertatea de miscare.

Dar…lasand nostalgia la o parte, acum, cu primele zile mai racoroase ma simt si eu mai libera si inspirata sa reiau activitatea pe blog. Asa ca va spun “Bine v-am regasit!“, sa avem o toamna frumoasa, prospera si plina de idei creative.

cafea

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.