căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Colours are a girl’s best friends

Cine ar fi zis, nu? Dar incep incet -incet sa cochetez cu nuantele de toate felurile. Albul ramane dragostea mea cea mare dar trebuie sa le dau o sansa si culorilor, nu?

Mai nou ma bate gandul sa ma apuc de cusut- brodat. Dintotdeauna mi-au placut broderiile aplicate la haine, la diverse piese de decor. Le da o nota personala, nobila. Desigur, acum exista masini de brodat care usureaza munca. O prietena a mea are o astfel de masina si ce sa zic…mi se pare smechera :).

Dar eu vreau sa ma intorc in timp, la acele vremuri in care broderia, detaliile cusute erau lucrate cu migala de mana. Bunica mea (ca multe alte bunici dealtfel) broda noaptea, cand toate erau asezate la locul lor, cand toate si toti ai casei dormeau. Aprindea lampa si imi povestea ea, uneori o prindeau zorii cusand si brodand sau tesand la razboi.

Acele vremuri vreau sa le reinvii si eu, mai ales ca am acum in “colectia mea” albumele de cusaturi ale buncii lui S, cele de care va spuneam aici .

Tot de la bunica lui S am primit o sumedenie de ate de toate culorile. Fiind cam singura din familie pasionata de asa ceva, mi-au revenit mie si acestea :). Sunt sigura ca bunica lui S s-ar fi bucurat ca aceste lucrusoare sa ajunga la mine, sa duc traditia mai departe.

Si cum ziceam ( ca m-am lungit aici in povesti), colours are a girl’s best friends (culorile sunt cele mai bune prietene ale unei fete). Nu credeti? 🙂

DSCF3047DSCF30537 thoughts on “Colours are a girl’s best friends”

  • Frumoasa si pretiosa mostenire ai Ingrid. Spor la treaba, abia astept sa vad ce va iesi din mainile tale talentate.

  • Si eu am de la mama o multime de jurubite ( se gasesc si acum) cu o multime de culori si tare imi place sa citesc etichetele pentru ca unele sunt mai vechi ca mine, adica peste 50 de ani, scrie pe ele chiar Mouline, iar altele sunt din fabrici romanesti de mult duse.

  • Cat de frumos, Ana! Asa au un farmec aparte lucrurile vechi, mai ales daca le avem de la o persoana draga :).

  • Masinuta nu prea o sa faca nimic cu atele colorate. Mainile mele sa vedem ce o sa stie sa faca :).
    Ma bucur ca te vad aici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.