căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Câteva filme pentru suflet

Știu cum este să vrei să vezi un film sau să începi o carte și, pentru că îți dorești o experiență plăcută și nu o pierdere de vreme (chiar și în izolare timpul este prețios), ar prinde bine ceva recomandări.

Am stat puțin să mă gândesc ce filme să vă propun zilele acestea, asta și pentru că personal am gusturi tare amestecate. Urmăresc de la drame de război, la filme de dragoste și horror. Da, am o înclinație specială pentru genul horror…nu întrebați 😀

Și apoi mi-a venit ideea. Trăim vremuri complicate, primim vești care ne țin cu sufletul la gură, unele din activitățile obișnuite sunt suspendate,. E o perioadă în care ne gândim cu îngrijorare la cei dragi, la cei vulnerabili.

E vremea așadar să readucem speranța și de ce nu, magia în viața noastră. Acea magie inocentă, a imaginației pe care fiecare din noi o are în suflet. Așadar, regăsiți mai jos o mică selecție de filme ”magice” pe care le puteți urmări în familie, filme care vă vor lăsa fiecare cu un gust plăcut dar mai ales cu încrederea că putem depăși orice piedici.

Poate nu sunt acele filme de Oscar sau de Palm D’Or, poate nu au cel mai bun rating dar mie mi-au plăcut.

  1. Behind the Blue Door (2016)- Netflix

În urma unui accident, Lukasz ajunge să locuiască cu mătușa lui din partea mamei, despre care nu știa mai nimic. Casa acesteia, un conac vechi transformat în pensiune ascunde unele secrete. Dar cel mai mare secret îl va afla Lukasz în spatele ușii albastre care ascunde o lume magică.

Temele filmului: iubirea, relația părinte-copil, prietenia, imaginația

2. Wonder (2017)- Netflix

August este un băiat cu un nume de vară și un defect din naștere care îl face să arate diferit. Casca lui de cosmonaut este armura sub care se ascunde. Dacă până acum a fost școlit acasă, părinții lui decid că a venit vremea să meargă la o școală normală.

August trebuie să înfrunte răutățile altor copii, reușește să își facă prieteni și suferă când este trădat. Finalul este previzibil dar filmul merita, este foarte sensibil.

Temele filmului: copilăria, toleranța, familia, prietenia

3. The House with a clock in its walls (2018)- Netflix

‘House With A Clock In Its Walls’ movie (Universal)

Aici îl găsim pe Lewis, un băiat rămas orfan ce ajunge în grija unchiului său excentric. În casa mare și înspăimântătoare lucrurile par să prindă viață iar în liniștea nopții, când toată lumea doarme, se aude un ticăit de ceas.

Filmul nu este poate la fel de plin de emoție ca cele două recomandări de mai sus dar e un film simpatic de urmărit în familie.

Temele filmului: familia, magia, puterea binelui care învinge mereu

4. Bille (2018)– Hbo si HboGo

Film bazat pe romanul scris de Vizma Belševica, despre copilăria ei într-o familie fără prea multe posibilități materiale dar colorată de o imaginație bogată. Bille visează la ”Tărâmul de vis”, citește cu aviditate și își găsește puterea să înainteze în viață, dincolo de limitele impuse de mediul în care trăiește.

L-am lăsat cred intenționat la sfârșit, e un film pe care cei mici poate nu-l vor înțelege dar în care unii dintre noi, adulții, ne vom regăsi. Eu cel puțin m-am regăsit în micuța Bille, mi-a adus aminte de bagajele pline de cărți pe care le căram la bunica mea în vacanța de vară și de diferitele lumi imaginare pe care le cream cu mintea mea de copil. Imaginația este cea mai bună armă în lupta cu o lume mai mult sau mai puțin potrivnică sau doar banală.

Sper să vă fie de folos această mică selecție și să vă ajute să treceți mai ușor și cu mai multă speranță și încredere peste această perioadă.

Acum, că am terminat cu recomandările, voiam să vă dau o idee. Mi s-a părut tare simpatică ideea din poza de mai jos și cred că putem face și noi acasă, mai ales cu cei mici, să creăm o atmosferă diferită decât clasicul stat pe canapea la film. Voi ce ziceți?

Pinterest

Nu uitați, orice-ar fi, să nu încetați niciodată să visați!

Din căsuța în care se țes vise,

Cu drag,

Ingrid4 thoughts on “Câteva filme pentru suflet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.