căsuța în care se țes vise

căsuța în care se țes vise

Despre simplitatea de acasă şi despre hygge

…pentru că acest blog este în primul rând despre acasă. Şi pentru că de multe ori subestimăm puterea ce ne-o tragem din acest spaţiu numit acasă.

Pe negândite a venit noiembrie. Probabil şi voi aţi fost la fel de surprinşi ca şi mine când aţi văzut în calendar luna a 11a. După un octombrie friguros, noiembrie face trecerea firească spre iarnă şi iată-ne din ce în ce mai des preferând căldura căminului decât aventuri pe afară.

Dar schimbarea de vreme nu ar trebui să ne întristeze ci dimpotrivă. Putem învăţa de la cei mai fericiţi oameni din lume, danezii. Se pare că scandinavii au reuşit să transforme iernile lungi şi întunecoase în prilej de explorare a interiorului şi a modului în care poate acesta contribui la starea noastră de spirit.

Ei îi spun “hygge” (pronunțat hooga). Nu are traducere directă dar înseamnă o stare de confort creată într-un anumit spaţiu  prin diferite modalități: o cină prelungită şi neprotocolară cu prietenii, o după-amiază leneşă citind o carte tolănită într-un divan în vreme ce în fundal se aude muzică în surdină, lumânări aprinse şi lumina caldă ce o revarsă. Toate sunt despre acest “hygge” iar partea cea mai bună este că oricine poate să se bucure de beneficiile sale.

Cu acest mesaj în minte, vă las câteva imagini din căsuţă. Doar o altă sâmbătă după-amiază în căsuţa în care se ţes vise. Şi e atât de bine :).

Noile mele pijămăluţe. Căutam de ceva vreme modelul acesta în carouri şi nu mai găseam pe nicăieri mărimea mea. Le-am găsit în sfârşit la Lidl şi sunt foooarte confortabile.

pijamaingrid

Lumina caldă a unui felinar.

felinaringrid

Un mesaj ce îmi tare simpatic 🙂

ramaingrid

 

 

Un ceai cald de seară, făcut din plante culese de bunica mea: tei, sunătoare, mentă. Nu există ceai mai bun 🙂

ceaiingrid

Micuţa Willow, pe care am primit-o de la o dragă prietenă virtuală. E atât de delicată încât îmi aduce o stare de bine ori de câte ori o văd.

willowingrid

 

Vă propun şi vă provoc să vă bucuraţi de aceste zile friguroase încălzind căminul vostru cu mici detalii menite să vă ofere vouă şi celor dragi o stare de bine.

Din căsuţa în care se ţes vise,

Cu drag,

Ingrid